Képgalériám

   Több, mint 2500 fotóval.

    riczugabi.fotoalbum.hu

      Legfrissebb galéria:         

          Budapest 2014

Facebook

Kövesd a blogom Facebook oldalát! Itt leghamarabb értesülhetsz a friss posztokról és olvashatod az általam fontosnak vélt híreket a közlekedés világából.

Címkék

2014.03.31. 14:17 riczugabi

Heti hírösszefoglaló #13#

2014.03.24.

A Volvok után megérkeztek az első MAN Lion's City szóló autóbuszok, amelyek az agglomerációs járatokon- a Volán kötelékében-  várhatóan hamarosan forgalomba állnak. A járművek természetesen teljesen alacsonypadlósak és légkondicionáltak és mindegyikbe telepítésre kerül a FUTÁR rendszer is.

2014.03.26.

Levizsgázott a 37 db-ból álló CNG meghajtású Van Hool flotta első tagja. Ennek köszönhetően nem sokára forgalomba áll a 182-es illetve a 184-es vonalakon. Hamarosan követi őt többi társai is, amelyek ugyancsak a dél-pesti buszozók kényelmét fogják szolgálni. 

2014.03.27.

A BKV cinkotai telephelyén befejeződött az első, az idestova 10 éve érkezett 150 db Volvo 7700A típusú autóbusz egyikének felújítása. A jármű esztétikailag és gépészetileg is megújult. Az utastér új klímát, LED világítást, padlóburkolatot és üléshuzatot kapott. A főegységek mellett, mint pl. a motor, vagy a sebességváltó, az ajtókat mozgató szerkezeteket és a fűtőberendezést újították fel. A jövőhéten már a forgalomban is megcsodálhatjuk az első jövevényt, amelyet a tervek szerint idén még további 10 db követ.

Az Orangeways City Kft. nyerte a BKK, midibuszok üzemeltetésére kiírt pályázatát. Ennek értelmében 40 db Rába által gyártott S91-es csatlakozik a már forgalomban lévő egy szem kis buszhoz. Az új buszok forgalomba állásával a Várban is modern környezetkímélőbb járművek fognak közlekedni, a már nagyon rossz állapotú Ikarus 405-ösök helyett.

2014.03.28.

Már-már történelmi pillanatokat élhettünk át ezen a napon. Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester jelenlétében reggel 9-kor átadták az új M4-es metrót. A Kelenföld vasútállomást a Keleti pályaudvarral összekötő vonalat az utazóközönség csak déltől vehette használatba. Az új metróra rendkívül sokan voltak kíváncsiak egész hétvégén, amikor is az a vasárnap esti üzemzárásig ingyen kipróbálható volt.

2014.03.29.

Életbe léptek az M4-es metró átadását követő felszíni közlekedési változások. Számos busz és villamos útvonala és menetrendje változott meg. Ezzel párhuzamosan az utasok birtokba vehették Őrmezőn az új, az M4-es metróhoz csatlakozó autóbusz végállomást.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest közlekedés bkv volán volvo busz metró villamos ikarus man bkk


A bejegyzés trackback címe:

https://riczugabi.blog.hu/api/trackback/id/tr745886057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása