Képgalériám

   Több, mint 2500 fotóval.

    riczugabi.fotoalbum.hu

      Legfrissebb galéria:         

          Budapest 2014

Facebook

Kövesd a blogom Facebook oldalát! Itt leghamarabb értesülhetsz a friss posztokról és olvashatod az általam fontosnak vélt híreket a közlekedés világából.

Címkék

2013.04.07. 11:51 riczugabi

Elkészült Miskolc első új villamosa

A napokban Plzenben elkészült a Miskolcra szánt Skoda villamos prototípusa. Ez alkalomból vendégeskedtek az MVK ZRt. illetve az NKH szakemberei a gyárban. A látogatás célja az volt, hogy felmérjék elkezdődhet e az előzetes típusvizsgálat. Kisebb változtatási igények a helyszínen megfogalmazódtak, amelyeknek a gyártó természetesen eleget fog tenni, de összességében a jármű megfelelt. A végleges forgalomba állításukig azonban még hosszú az út. Először a gyár próbapályáján tesztelik őket, majd a Plzeni közlekedési társaság vonalán fognak futáspróbákat végezni. Miskolcra szállításuk után, amelyre már júliusban esély van, még 10 ezer kilométert kell megtenniük, hogy a végleges típusengedélyt megkaphassák. Ha minden jól megy idén akár már menetrend szerint utasokat is szállíthatnak.

( Fotó: www.minap.hu )

Mint láthatjátok a szavazásnak megfelelően fehér színben fognak majd közlekedni. Ezzel én a szavazás lezárása óta egyszerűen képtelen vagyok kibékülni. Reméltem, hogy nem fogják komolyan venni, azt a komolytalan szavazást. Tévedtem. A típussal semmi bajom nincs, örülök a választásnak, külsőleg is tetszetős véleményem szerint, remélem üzemeltetés során sem lesz vele komolyabb gond. De, érdekelne, hogy egy konkrét arculattal rendelkező cég egyáltalán miért nem egymaga dönt a járművei színéről? Miskolcon is tudomásom szerint legalább 50 éve sárgák a villamosok. Hová lesznek a tradíciók? Ami még eszembe jutott, belegondolni is rossz, de meg is történhetett volna. Hogyha elindítanak a szavazáson valami csúnya színt is és ne adj Isten a sok viccelődő szavazó miatt meg is nyeri, akkor most teszem azt lehetne lila,rózsaszín vagy akármilyen színű villamosunk? Végül de nem utolsó sorban: Diósgyőrbe zöld-fehér? :)

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés miskolc skoda villamos mvk


A bejegyzés trackback címe:

https://riczugabi.blog.hu/api/trackback/id/tr85204838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása