Képgalériám

   Több, mint 2500 fotóval.

    riczugabi.fotoalbum.hu

      Legfrissebb galéria:         

          Budapest 2014

Facebook

Kövesd a blogom Facebook oldalát! Itt leghamarabb értesülhetsz a friss posztokról és olvashatod az általam fontosnak vélt híreket a közlekedés világából.

Címkék

2012.07.08. 01:11 riczugabi

Újabb adag használt busz Budapesten

Dániából érkeznek Budapest utcáira, azok a Volvo autóbuszok, amelyeket a Budapesti Közlekedési Központtal szolgáltatási szerződésben álló VT-Transman szerzett be, összesen 19 darabot. Általuk tovább növekszik az alacsonypadlós kínálat, ugyanis a szóló járművek a második ajtóig alacsonypadlósak. Második ajtótól három lépcsőfokot lépve érhető el a hátsó rész. A harmadik ajtó szűkebb az első kettőnél, már csak egyszárnyú. Ilyen szempontból a Nabi Siriusához hasonlítanám őket. Az utastérben sok ülőhely található, pontosan 32 darab, ami miatt sok helyen 2x2-es sávban vannak elhelyezve (képek alapján az ajtó nélküli oldalon végig dupla üléssáv van), kicsit elővárosi hangulatot árasztva. Emiatt jellemzően olyan járatokon tervezik őket forgalomba állítani, amelyeken nagyobbak az utazási távolságok, pl.: 240E esélyes erre.

(Fotó : BKK Facebook oldala)

Homlokfal elsőre nekem furcsa, nem a megszokott formavilágot hozza. Nyitható ablakot hiába keresünk, nem találunk, reménykedjünk, hogy a klíma megfelelő és megbirkózik majd a rá háruló feladattal. Oldal és hátfal már hozza az itthon is ismert Volvo-s stílusjegyeket. A járművek 9 évesek, alkalmasak kiváltani a több, mint 20 éves Ikarusokat. Utazási és üzemeltetési szempontból ez jó hír, az illetékesek sajnos, de természetesen nem dönthetnek érzelmi alapon. Külsejét már a BKK által kijelölt új flottaszín szerint festették újra, az eredeti sárga-pirosról. Személyes véleményem az új színről az, hogy egész egyszerűen nem tetszik. Szívem szerint maradnék én is a hagyományos sötétkét-szürke kombinációnál. Mindenesetre várom az utasforgalomban való megjelenésüket, reméljük jó szolgálatot fognak tenni az itt hátralévő idejükben.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest közlekedés bkv volvo busz bkk


A bejegyzés trackback címe:

https://riczugabi.blog.hu/api/trackback/id/tr514635337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása