Képgalériám

   Több, mint 2500 fotóval.

    riczugabi.fotoalbum.hu

      Legfrissebb galéria:         

          Budapest 2014

Facebook

Kövesd a blogom Facebook oldalát! Itt leghamarabb értesülhetsz a friss posztokról és olvashatod az általam fontosnak vélt híreket a közlekedés világából.

Címkék

2013.04.06. 10:58 riczugabi

Újabb buszbeszerzések a fővárosban

Sok víz lefolyt már a Dunán mióta legutóbbi bejegyzésem megírtam ebben a témában. Az akkor ideiglenesen forgalomba állított Citaro-k és a még az éppen csak megvásárolt 7700-as szóló Volvo-k ma már kitartással róják köreiket a város vonalain.

(Fotók : BKK Facebook oldala)

Szerencsére mostanra is maradt miről beszámolni. Először kezdjük a legkisebb tétellel: februárban érkezett a BKV-hoz egy darab Van Hool A330 típusú szóló autóbusz Franciaországból. Állítólag nagyon jó áron lehetett hozzájutni és a BKV úgy gondolja, hogy a közeljövőben nagyobb flotta fog feleslegessé válni Nyugat-Európában, amelyre lehetőség szerint le is csapnak majd. Honosítása megtörtént, hamarosan forgalomba is áll.

(Fotó : BKK Facebook oldala)

Ugyancsak februárban került beszerzésre 25 db Volvo 7000A típusú kocsi. Ezek régen Genfben szolgáltak. Pár évvel ezelőtt is meg akarta már őket szerezni a BKV, amiből később nagy botrány lett és fejek is hullottak. Történet szerint az akkori BKV vezér fia cégétől vették volna meg ugyanezeket a járműveket, darabonként 48 millió forintért. Ez természetesen kútba esett. Idén mindössze 13,5 millió forintért kerültek az állományba. Így honosítással együtt körülbelül 20 millióból ki is jönnek. A járművek 12 évesek, fiatalon lettek lecserélve. Egy pici probléma lehet talán, hogy évek óta mozdulatlanul állnak, reméljük ez nem üt majd vissza a későbbi üzemeltetés során. Remekül fognak illeni a már meglévő 150 darabos csuklós Volvo flottába. Az üzemeltetési tapasztalat megvan, hamarosan ők is forgalomba állhatnak.

(Fotó : BKK Facebook oldala)

Talán a legjelentősebb és legfontosabb, hogy májustól, 3 hónap alatt fokozatosan 159 teljesen új Mercedes Citaro 2 típusú busz áll forgalomba, 80 csuklós és 79 szóló bontásban. A járművek a Mercedes németországi gyárában készülnek. Az idáig tartó utat saját "lábon" teszik/tették meg. Már az első kontingens érkezése is impozáns látványt nyújtott. Ma már szinte le sem kell írni, de a buszok természetesen 100%-ban alacsonypadlós kivitelűek, gyárilag klímával is el vannak látva és az EEV károsanyag-kibocsátási kategóriába tartoznak. Ezeket a BKK által megbízott VT-Transman fogja üzemeltetni. A buszok egy része már Budapesten van. Elkezdődtek az első próbafutások azokon a vonalakon, ahol jellemzőek lesznek majd. Ilyen például a májustól csuklósítandó 5-ös, vagy a meghosszabbításra váró 9-es és természetesen jelen lesznek a 7-173-as vonalcsoporton is, ami ugyancsak átszervezés előtt áll.

(Fotó : BKK Facebook oldala)

Összefoglalva tehát a buszbeszerzés továbbra is dübörög és egyre több modern és alacsonypadlós jármű közlekedik az utakon, számuk már jócskán meghaladja a 100 darabot. Válaszul persze selejtezések is vannak, immáron újabb, Ikarus 435-ösöktől is megvált a cég a régi 200-asok mellett.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest közlekedés bkv volvo mercedes busz citaro bkk


A bejegyzés trackback címe:

https://riczugabi.blog.hu/api/trackback/id/tr775203395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása