Képgalériám

   Több, mint 2500 fotóval.

    riczugabi.fotoalbum.hu

      Legfrissebb galéria:         

          Budapest 2014

Facebook

Kövesd a blogom Facebook oldalát! Itt leghamarabb értesülhetsz a friss posztokról és olvashatod az általam fontosnak vélt híreket a közlekedés világából.

Címkék

2013.08.21. 12:53 riczugabi

Megérkezett Miskolcra másodikként az első Skoda villamos

Tegnap éjszaka megérkezett az MVK ZRt. telephelyére a majd 31 tagot számláló flotta újabb tagja. Az, hogy ő az első, vagy a második mindenki döntse el maga. Ugyan Miskolcra másodikként érkezett, de a gyárból ő gördült ki elsőnek. Nagyon nagy érdeklődés veszi körül Miskolcon az új járművek érkezését, mutatja ezt az, hogy az előző villamos érkezésére is nagyon sokan voltak kíváncsiak, majd az azt követő "villamosváró buli", ami a Városháztéren került megrendezésre is nagy tömegeket vonzott. Ráadásul a cég miután az első üdvöske már helyben volt, lehetőséget adott az érdeklődőknek minden szerdán, hogy megtekinthessék a felújított villamos remízt és az új járművet egyaránt. Eleinte 30 fős csoportokról volt szó, amik később 50 fősre emelkedtek, de augusztusra így is pillanatok alatt elfogytak a helyek, ezért a programot kitolják nagy valószínűséggel a szeptemberi hónapra is. Ezt látva a cég úgy döntött, hogy a második érkezést is nyilvánossá teszi. Én személy szerint nagyon örültem a kínálkozó lehetőségnek, hiszen az első érkezéskor én éppen nyaralni voltam. A cég emberei facebookon folyamatosan tájékoztatták az érdeklődőket a szállítmány hollétéről. Bánrévén lépett be az országba, ahonnan este 22 órakor indulhatott el végső úti célja felé. A telephelyre nagyjából éjfél magasságában gördült be a szállító konvoj. Körülbelül egy órás várakozás után a trélerről is legurult, amin érkezett. Ekkor lehetőség nyílt a jelenlévőknek, hogy felszálljanak és körülnézzenek. Első blikkre kívül-belül nagyon szép, az ülések kényelmével és a belső tér elrendezésével sincs gond, rendkívül tágas a 2650 mm-es szélességének köszönhetően. 

(Érkezés után még a tréleren)

Remélhetőleg októberre végeznek a 10000 km-es próbafutással, ez azt jelentené, hogy semmiféle komolyabb probléma nem lépett fel ezalatt. A végleges típusengedély megszerzése utána indulhatna a többi 29 jármű sorozatgyártása, amelynek utolsó tagja 2015 elején érkezne meg. Miskolcon a forgalomba állítás még idén, a Tiszai Pályaudvar előtti hurokvégállomás felújításának befejezése után, várhatóan decemberben megtörténik. Bízzunk benne, hogy minden zökkenőmentesen fog menni és így hamarosan, egyfajta karácsonyi ajándékként, a Miskolciak is modern világszínvonalú villamoson utazhatnak.

6 komment

Címkék: közlekedés miskolc skoda villamos mvk


A bejegyzés trackback címe:

https://riczugabi.blog.hu/api/trackback/id/tr365469380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

suraki1 2013.08.21. 14:25:12

Az est folyamán elcsípett beszélgetések alapján már szeptemberre meg lehet a km teljesítmény. 5000 fölött jár a 601, 6100-al jött most a 600-as.

czjanos 2013.08.22. 08:07:39

Régi szép idők, amikor még Magyarországon készült az "ipari csuklós" szerelvény!

riczugabi 2013.08.22. 09:51:57

@czjanos: Sajnos azok az idők már elmúltak, de még egyszer hátha megéljük, hogy itthon is hasonló színvonalú járműveket gyártunk majd.

czjanos 2013.08.22. 10:12:46

@riczugabi: Sic transit gloria mundi!

mellékvágány 2013.08.24. 15:04:05

Valami nagyon hibádzik a vasúti teherszállítás tarifáiban, ha 3 járművel, 3 sofőrrel (éjszakai pótlék) olcsóbb a közúti szállítás...
süti beállítások módosítása