Képgalériám

   Több, mint 2500 fotóval.

    riczugabi.fotoalbum.hu

      Legfrissebb galéria:         

          Budapest 2014

Facebook

Kövesd a blogom Facebook oldalát! Itt leghamarabb értesülhetsz a friss posztokról és olvashatod az általam fontosnak vélt híreket a közlekedés világából.

Címkék

2013.06.20. 09:43 riczugabi

Múzeumok éjszakája 2013, avagy a vasút rejtett arca

A tavalyihoz hasonló módon, idén is megrendezésre kerül a Múzeumok Éjszakája programsorozat keretei között a nyílt nap Miskolcon, a körfűtőházban. A rendezvény június 22-én 12-22 óra között várja a vendégeket. Felsorakozik a MÁV vontatójármű parkjának nagy része. Dízelmozdonyok közül minden bizonnyal az M28- Mazsola, M41- Csörgő, M47- Dácsia és az M62- Szergej vezetőállásán helyezhetjük majd magunkat kényelembe. A villanymozdonyokat pedig a V43- Szili, V46- Szöcske és a V63- Gigant fogja minden bizonnyal képviselni, de a Bz motorvonat jelenléte is teljesen biztosra vehető. Túlszárnyalva a tavalyi felhozatalt jó eséllyel megtekinthetők lesznek más és magán vasúttársaságok járművei is. A legtöbben talán mégis arra kapják fel a fejüket, hogy egy 377-es sorozatú gőzös és a 001-es Nohab is jelenlétével növeli tovább a rendezvény színvonalát. Ráadásként egyesületünk, a Miskolci Vasútmodellezők Egyesülete is képviseli magát több terepasztallal és vitrinnel. A helyszín autóval is megközelíthető, de 12 órától két óránként a Tiszai pályaudvarról különvonat közlekedik, ahová pedig az MVK ZRt. jóvoltából a 100-as FVV Bengáli villamossal juthatunk el. Reméljük minél többen kilátogatnak és egy remek délutánt töltenek el, a vasút eme rejtett helyén. Tavaly készült képeket megtekinthetitek a fotóalbumomban a képre kattintva:

Ugyanezen rendezvénysorozathoz kapcsolódóan az MVK ZRt. központi telephelyén is lesznek programok. Közlekedéstörténeti kiállítás mellett déltől délután négy óráig, óránként villamos és autóbusz javító üzem látogatás is lesz. A két rendezvény között az MVK Ikarus 31-es autóbusza körjáratként közlekedik.

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés máv vonat miskolc vasút villamos ikarus mozdony


A bejegyzés trackback címe:

https://riczugabi.blog.hu/api/trackback/id/tr155361278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása