Képgalériám

   Több, mint 2500 fotóval.

    riczugabi.fotoalbum.hu

      Legfrissebb galéria:         

          Budapest 2014

Facebook

Kövesd a blogom Facebook oldalát! Itt leghamarabb értesülhetsz a friss posztokról és olvashatod az általam fontosnak vélt híreket a közlekedés világából.

Címkék

2012.05.30. 19:05 riczugabi

Felszállt az utolsó repülő a ferihegyi 1-es terminálról

Legalábbis a mostani hírek alapján legalább 5 évig szünetel fog az utasforgalom. A bezárás egyenes következménye volt a nemzeti légitársaság -a MALÉV- megszűnésének, valamint annak, hogy a területért eddig fizetett telekadó, több mint háromszorosára növekedett. Az utolsó felszálló repülőgép a Germanwings Stuttgartba tartó járata volt, amely fél tíz után startolt. Mától kezdve a Wizz Air, az easyJet, a Germanwings, a Jet2.com, a Norwegian a 2-es terminálról indítja járatait. A beszállás a 2B terminálon lesz, a kiszállás, a már megszokott rendszer szerint fog történni. Sajnos a terasz sem lesz látogatható, pedig szerettem onnan nézni a felszálló repülőket, amivel biztosan nem vagyok egyedül, még ha annyira nem is állnak közel a szívemhez. Emlékül álljon itt ez a nem túl jó telefonos videó, ami a teraszról készült egy felszálló Wizz Air járatról 2011 júliusában:

 

A terminál bezárásához kapcsolódóan változnak a BKV járatainak a menetrendjei is. Ezentúl nem érintik Ferihegy 1-et a 200E és a 900-as éjszakai járat sem, azonban a 93-as menetrendje változatlan marad. A Ferihegy vasútállomás változatlan formában üzemel, az IC-k továbbra is megállnak ott. Azokon a vasútállomásokon, ahol a pénztárakban rendelkeznek jegykiadó gépekkel, az utasok újfajta buszjegyet válthatnak 260 forintért, amelyet a vasútállomás és Ferihegy 2-es terminálja közötti autóbuszos utazásra használhatnak fel.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest közlekedés


A bejegyzés trackback címe:

https://riczugabi.blog.hu/api/trackback/id/tr404555671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása