Képgalériám

   Több, mint 2500 fotóval.

    riczugabi.fotoalbum.hu

      Legfrissebb galéria:         

          Budapest 2014

Facebook

Kövesd a blogom Facebook oldalát! Itt leghamarabb értesülhetsz a friss posztokról és olvashatod az általam fontosnak vélt híreket a közlekedés világából.

Címkék

2013.04.15. 06:18 riczugabi

Mégsem lesz fehér a miskolci villamos...teljesen.

A napokban láthattunk először képeket az új Skoda villamosról, amelyen jól látszik, hogy a homlokfalon a fehér mellett a sárga és a zöld szín is szerepet kapott. Nem sokkal ezután jelent meg egy cikk a Borsod Online hírportálon, hogy más színű lesz a villamos a megszavazottnál. Ekkor csillant meg bennem a remény, de hamar fel is kellett adnom. A cikkben ugyanis a portál egyik olvasója panaszkodott, hogy az általuk megszavazott "színtervet" "merőben"(!) módosították. Utólag világos lesz, de nekem ez a sztori eszembe juttatja azt a másikat, amikor Budapesten fellázadtak a nyugdíjasok, hogy miért botos alakkal jelölik a számukra szükséges bérletet, hiszen nem minden nyugdíjas jár bottal. Persze az nem érdekli, hogy ez egy nemzetközi jelzés és a nekik fenntartott helyeken emiatt a jelzés miatt tudnak leülni, de természetesen javaslatuk sem volt másikra. Tanúság: élő fába is bele kötő emberek sajnos mindig is lesznek. Egyébként a szavazás is nagyon komoly volt. Személy szerint én is többször szavaztam a sárga színtervre, a szavazók számáról is találunk eltérő információkat, de a Zöld Nyíl honlapja, ezzel együtt a szavazás is elérhetetlen. Pedig a projekt régen nincs még 100%-os. A főutcai burkolatot most cserélik, a megállók sincsenek teljesen készen, de már úgy le vannak lakva, mintha húsz éve ott állnának. Kosz, firkálás, szemét, hiányzó menetrendek hadd ne soroljam tovább.

( A különbségek. Képek forrása www.boon.hu )

Kanyarodjunk vissza a villamoshoz és a "merőben" más színtervhez. Nézzük a különbségeket. A homlokfalon a lökhárító fehér helyett zöld lesz, a szélvédő felett pedig sárga, amik megtörik az egyhangú fehéret. Ezek a színek a cég (MVK ZRt.) és a mostani villamosok színei is, így joggal kapnak helyet az új járműveken. A virág minta, ami inkább egy zöld absztrakt motívum nem a második, csak az első ajtóig tart. Az a motívum, ami alkalmazott festőművészek hiányában nagy valószínűséggel egy matrica, ami még nagyobb valószínűséggel az első sérülés után lekerül, így tehát az évek során szép sorban mindegyik, ismerve a KRESZ-t tökéletesen betartó autósokat. A BKV egyébként pont most számolja fel az egységesítéssel ezeket a csicsás, szükségtelen, nehezen pótolható dolgokat (pl.: színátmenet) a járművein. Oldalfalon végig lesz egy zöld csík is, ami ma is megtalálható a Tatra villamosokon, csak nem hullám formájában. Végére is értünk a "rengeteg" különbségnek. Vélemény szerint sokat dobnak az új színek az egyhangúságon, de számomra így sem lesz az igazi, de azt hiszem itt az ideje megbarátkoznom vele, jobb már úgy sem lesz.

8 komment

Címkék: közlekedés miskolc skoda villamos mvk


A bejegyzés trackback címe:

https://riczugabi.blog.hu/api/trackback/id/tr595221979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GöTi 2013.04.15. 08:38:03

Kedves RICZUGABI!

Pont a villamosok színe a gond a miskolci rendszerrel?

Az előző brancs tönkretette óriási pénzek elherdálásával a városunk közlekedését.

Most egy budapesti katonatiszt "vezeti" az MVK-t, aki demokratikus kinevezése előtt nem ült még itteni villamoson.

Nem érdekel milyen színű...

zsoci 2013.04.15. 08:59:46

Meséljétek már el nekem lécci, hogy mi a franctól " drága, és nehezen pótolható " egy szinátmenet ( meg a többi) ?
BKV által kitalált ködösítés arra, hogy olyan bénák a dolgozóink, hogy nem tudják kijavítani. Egy kezdő fényezőt a szakmunkás vizsgán megbutatnak ha nem tudja megoldani.

SunaBubus 2013.04.15. 09:54:59

"Kosz, firkálás, szemét, hiányzó menetrendek hagy ne soroljam tovább."

Mit jelent a hagy? Elírás? Nem lehet, hogy inkább hadd?

SZ. J. Imant · http://szjimant.blog.com 2013.04.15. 12:30:32

Látom, ez országos gond!

Hatalmas probléma, ami mindenkit érint! Milyen színű legyen a BKV busz? Milyen színű legyen a miskolci villamos?

Örülni kéne, hogy egyáltalán van új busz és villamos, a hisztizést pedig be lehet fejezni!

¿Qué tapas hay? 2013.04.15. 12:49:46

Nem tudom mi ezzel a probléma, egy éven belül porszürke lesz az egész, dekoratív rozsdalefolyásokkal. (l. még a kettesen közlekedő E1-esek állapotát)

Amúgy innen üdvözölném az(oka)t a gyengeelméjű(eke)t, aki az új, szélesoszlopú megállókat tervezte(ték), különös tekintettel a DVTK-stadion megálló forgalmi rendjét kiötlő potenciális tömeggyilkosra.

riczugabi 2013.04.15. 15:31:07

@SunaBubus: Igazad van, ez is az egyik oka a blogolásomnak :) köszi

riczugabi 2013.04.15. 15:34:17

@GöTi: Jól látod, de nem csak nálunk ez a helyzet, hanem szinte az összes vidéki nagyvárosban. Tehát a probléma forrása szerintem fentebb keresendő. Egyébként az MVK normatív támogatása azt hiszem mostantól szűnt meg.

riczugabi 2013.04.15. 15:38:48

@SZ. J. Imant: Természetesen örülünk az újabb járműveknek, mindenki. Legyen az használt busz vagy teljesen új villamos. Annál is inkább, hogy márciusban volt 7 éve, hogy új jármű került Miskolcra.
süti beállítások módosítása