Képgalériám

   Több, mint 2500 fotóval.

    riczugabi.fotoalbum.hu

      Legfrissebb galéria:         

          Budapest 2014

Facebook

Kövesd a blogom Facebook oldalát! Itt leghamarabb értesülhetsz a friss posztokról és olvashatod az általam fontosnak vélt híreket a közlekedés világából.

Címkék

2012.07.17. 17:35 riczugabi

Múzeumok éjszakája 2012, avagy a vasút rejtett arca

A Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz kapcsolódóan június 16-án déli 12 és este 22 óra között, az érdeklődőknek lehetőségük volt meglátogatni a miskolci fűtőházat. A helyszínt autóval is meglehetett közelíteni, de indult különvonat is 2 óránként a Tiszai Pu-ról egy ex InterPici (Bzmot 401) személyében, amely közvetlenül az esemény helyszínére szállította a látogatókat. A fűtóházat teljes egészében fel lehetett fedezni. Első szegmensében egyebek mellett, mint pl. az épület, vagy a LÁEV történetét bemutató dokumentumok, mozdonykiállítás volt látható (IP, BZ, Csörgő, Szergej, Nagydácsia és ha emlékeim nem csalnak egy Mazsola volt még kiállítva). Bárki kényelembe helyezhette magát a mozdonyvezetők üléseiben. A szerelőaknán álló InterPici alatt - védősisak használata mellett- át is lehetett sétálni. A körfűtőben még meglehetett tekinteni a szerelőműhelyeket és a kerékpársüllyesztőt is.

futohaz12

Rövid séta után, amely alatt az udvaron álló járműveket is lehetett fotózni, hamar a villany fűtőházban találta magát az ember. Itt újabb járműveket vehettünk szemügyre. Kiállítás tárgyát képezte egy 2. és egy 3. generációs IC kocsi is. Utóbbiban hűsölni is lehetett, a hatékonyan működő légkondinak köszönhetően. A szomszéd vágányon egy, a Rail Cargo kötelékébe tartozó Taurusba lehetett beszállni. Két Szili is megmutatta magát. Az egyik az oldallemezeitől, a másik a forgóvázától volt megszabadítva, miközben az emelőn pihent. A körséta utolsó része a fordítókorong volt. Mozgattak rajta járműveket is, de ami a látogatókat igazán csalogatta, az a rajta tehető "körutazás" volt. Számomra nagy élmény volt a program, eddig még nem sikerült a fűtőházba eljutnom, de szerintem bárki jól érezhette magát. Fotók természetesen készültek, ezek megtekinthetők a fotóalbumomban

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés máv vonat miskolc vasút mozdony


A bejegyzés trackback címe:

https://riczugabi.blog.hu/api/trackback/id/tr684662520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása