Képgalériám

   Több, mint 2500 fotóval.

    riczugabi.fotoalbum.hu

      Legfrissebb galéria:         

          Budapest 2014

Facebook

Kövesd a blogom Facebook oldalát! Itt leghamarabb értesülhetsz a friss posztokról és olvashatod az általam fontosnak vélt híreket a közlekedés világából.

Címkék

2013.04.05. 17:01 riczugabi

Kimaradó járatok Miskolcon

Az elmúlt hetek rendkívüli időjárása, különösen a március közepén lehullott nagy mennyiségű hó az MVK Zrt. buszaiban olyan károkat okozott, amelyekhez alkatrészeket kellett beszerezni. A javítások elkezdését nagyban hátráltatta az alkatrészek késedelmes szállítása és az, hogy sok alkatrészt le kellett gyártatni, mert raktárról nem tudták szállítani. Ezek a problémák együttesen vezettek járatkimaradásokhoz egyes vonalakon” - szólt a cég közleménye.

( A "megbízható" útitárs...)

Harmadik hete maradnak ki hétköznap reggelente járatok. Szerintem vérlázító, hogy egy Miskolc méretű városban ilyen előfordulhat, mindamellett, hogy a teljes árú bérlet a vidéki városok közül talán a legdrágább (a diák szerintem országosan is tartja a csúcsot...). Fura, hogy eddig is voltak telek, de ez a helyzet eddig emlékeim szerint páratlan. Oka az alkatrész beszerzésen és raktározáson való spórolás, de nyilvánvalóan a járművekkel való rossz gazdálkodásnak van a legfőbb szerepe benne. A folyamatos járatritkítás következményeként sok jármű vállt szabaddá és jutott a leállítás sorsára. Ezeket később donorjárműként használták fel, magyarán szólva kiszerelték belőle a használható alkatrészeket és szükség szerint átrakták őket üzemelő járművekbe. Így jutottunk el odáig, hogy ha kiesik pár jármű a forgalomból, máris ilyen lépésekre van szükség. Helyzet közben javul, míg március első felében átlagosan 20 forduló maradt ki, mára ez a szám 13-ra redukálódott. Elvileg. Gyakorlatilag azonban kimaradnak olyan járatok is, amelyeknek közlekedniük kellene, gondolom különböző meghibásodások miatt. Elképzelni sem merem, mi lenne, ha éppen reggel fél 7-kor döntene úgy a villamos, hogy megáll és nem megy tovább. Vajon, hogyan lenne megoldva a pótlás, ha még a buszközlekedés normális lebonyolítására sincs elég jármű? Valahol valakiknek biztos, hogy sétálni kellene. Szerintem reggelente minden dolgozó elmond egy imát :)

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés busz miskolc mvk neoplan


A bejegyzés trackback címe:

https://riczugabi.blog.hu/api/trackback/id/tr575201504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása