Képgalériám

   Több, mint 2500 fotóval.

    riczugabi.fotoalbum.hu

      Legfrissebb galéria:         

          Budapest 2014

Facebook

Kövesd a blogom Facebook oldalát! Itt leghamarabb értesülhetsz a friss posztokról és olvashatod az általam fontosnak vélt híreket a közlekedés világából.

Címkék

2012.04.11. 20:17 riczugabi

Telik az idő, újabb évfordulókhoz érkeztünk.

A március-április évfordulók tekintetében igen sűrű Miskolcon. Az autóbuszflotta jelentős része ilyenkor ünnepli forgalomba állásának évfordulóját. Ebben az évben egy egészen kerek évforduló is esedékes, de ne szaladjunk ennyire előre.

Ebben a posztban emlékezem meg a Neoplanok március elsején volt esedékes 6. évfordulójára, tekintettel arra, hogy aznap még nem üzemelt a blogom. Magára az átadóra az Újgyőri Főtér tárolója szolgáltatta a helyszínt, ahol még nem mind a ma is futó 35 db került átadásra, csupán az első "adag". Az átadóbeszédek és a jelenlévők csodálata után kirajzottak a különböző végállomásokra és nyomban forgalomba is álltak. Azóta is rendületlenülróják köreiket.

Kapcsolódó galériám

Két említésre méltó esemény velük kapcsolatban: 2009 nyarán a KAH-002 frsz.-ú (046) Neo járműtesztelésen vett részt Budapesten a BKV-nál, ahol 7-esen szolgált.

Másik esemény egy szomorú eset: ugyanezen év szeptemberében a Vízügyi Igazgatóság megálló előtt 3-ason kigyulladt a 042 azonosítójú (JUV-096) jármű. Fiatal korára tekintettel, mindent megtéve hosszú idő alatt helyrehozták, de a baleset nyomait most is magán hordozza.

Pontosan 10 éve, ezekben a hetekben álltak forgalomba az MVK autóbusz flottájának nagy részét képező MAN-ek, egészen pontosan 68 db.

Ezek közül 42 db normál padlómagasságú csuklós SG263-as.

20 darab normál padlómagasságú szóló SL223-as. Ezen két típusú járművek összeszerelése Törökországban történt.

6 darab alacsonypadlós kivitelű NL223-as.

A nagy darabszámú megrendelés végett a cég ajándékba kapott egy MAN Lion's Coach típusú turistabuszt is. A járművek tehát immáron 10 éve szolgálják megbízhatóan Miskolc és az MVK utazóközönségét.

2 komment

Címkék: budapest közlekedés busz miskolc man mvk neoplan


A bejegyzés trackback címe:

https://riczugabi.blog.hu/api/trackback/id/tr194386382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czola 2012.04.12. 17:21:16

"de a baleset nyomait most is magán hordozza."

Szia, kiváncsi vagyok a konkrétumokra. Milyen nyomokat hordoz magán?

Ha már itt vagyok, érdekelnének olyan cikkek, amik a járművezetőkről, forgalomirán yítókról, ellenőrökről szólnak, velük készített interjúkról, akár név nélkül is (hátha úgy őszintébbek), hogyan telik 1-1 napjuk, stb.

riczugabi 2012.04.12. 19:46:27

Hello!

Legszembetűnőbb kívülről az ajtó nélküli oldalán a hullámos oldallemez. Régóta nem utaztam rajta, de ha jól emlékszem olvadt elemek előfordultak és égés utáni kosz is volt.

Ötlet abszolút jó, de az már egy másik szint. Gondolom látni, hogy kezdő vagyok, ez az első blogom. Első célom, hogy színvonalas posztok kerüljenek ki a kezem alól. Ha az írás már megy és igény is lesz, lehet nekivágok. Köszi a hozzászólást, próbálkozom érdekesnek lenni. :)
süti beállítások módosítása